A więc sprawa nie jest prosta, bo testy na stronach tzw. różnych, robione są na zamówienie i maja odnieść pożądany skutek. A swoją drogą, że osoby przeprowadzające testy, używają słaby sprzęt i być może są amatorami lub zdarza im się zmieniać rzeczywistość, tego do końca nie wiem. W każdym razie w razie W, wszystko można zrzucić na słaby sprzęt bądź na model monitora

Dobra jedziemy dalej, jestem amatorem i mam hobby, robienie i obróbka zdjęć RAW , trochę gier i oczywiście filmy. Zależy mi na monitorze o najlepszym stosunku jakości do ceny i to jest oczywiste w przypadku każdego, dlatego mnożą się posty jak diabli i odpowiedzi także, ale nie poparte wiarygodnymi danymi, a skąd je brać skoro testy są jakie są.
1. Nie zależy mi na wielkości monitora, ale minimum to 19", teraz posiadam 17", jeżeli rezygnacja z 22-24" na rzecz 19", da mi lepszy stosunek ceny do jakości, to się piszę na taki zabieg. Pytanie jest proste, na jakie modele mogę liczyć w pułapie cenowym do 1000zł.
2. Dużo rozmawiałem z Panem Tomaszem na temat monitorów i myślałem o NECU P221W i o Foris FS 2331W, ale w przypadku NEC-a pojawia się problem kalibracji, która kosztuje i problem selekcji, która też kosztuje, więc co mi z zakupu samego NECA bez usług, to tak jakbym kupował kota w worku!!!
Znowu FS 2331W jest gorszy od NECA i niby ma sprzętową kalibrację, ale tak na serio, to jakby je nie miał, bo co mi z częściowej kalibracji, skoro jest jednak jest ingerencja w kartę graficzną. Teraz policzcie sobie cenę NEC-A 1699+250(selekcja)+350(kalibracja)= 2299zł i to gwarantuje dopiero to co ma być