http://www.emarket.pl/monitory-lcd/nec- ... p-c2802656
to troche dziwna kalkulacja bo 400 funtów po zawyzonym kursie to zaledwie 2ooo. chyba ze ja nie umiem liczycNocnyJastrzab pisze:Polska cena będzie na początku zbliżona do 3000 zł, ale powinna potem troszkę spać. Kwestia czy to będzie kilka tygodni czy miesięcy.
Dostępność raczej od połowy listopada..
NocnyJastrzab pisze:Polska cena będzie na początku zbliżona do 3000 zł...
DELL raczej zdrożeje, z powodu braku konkurencji. NECa w tej cenie moim zdaniem nikt nie kupi. To zwykły monitor biurowy tyle, że świetnej firmy.NocnyJastrzab pisze:Po co? I tak zbytnio nie stanieje ani Dell, ani Nec.
Zobaczymy. Szczerzę wątpię. Jak na mój gust, oba to typowe monitory biurowe, pewnie na tej samej matrycy. Wątpię aby różniły się jakością obrazu po wyjęciu z pudełka na tyle, aby uzasadnić różnicę w cenie. Skórę może mu uratować skalibrowanie go do poprawnych nastaw, co podniesie jeszcze i tak b. wysoką cenę. 98% użytkowników biurowych i tak tego nie zrobi. Graficy wybiorą i tak PA272W.NocnyJastrzab pisze:Poza tym U2713HM będzie się mógł schować przy EA274WMi.
Nie bardzo wiem, co ma się rozjechać w monitorze z podświetleniem W-LED. Obawiam się, że osoby, które będą skłonne docenić ewentualną nieco większą jakość obrazu i tak zdecydują się na serię PA. Reszta wybierze tańszy.NocnyJastrzab pisze:Broni go tylko cena.. Dell robi co najwyżej pozytywne wrażenie na początku, bo jednak jakość obrazu jest naprawdę fajna.
Ale parametry w dłuższej perspektywie się moment rozjeżdżają.
To monitor szerokogamutowy. Zupełnie inna para kaloszy. Porównywanie do EA274WMi jest raczej bez sensu. Ten faktycznie może się rozjechać, ze względu na "wredne" w utrzymaniu stałości szerokogamutowe podświetlenie.NocnyJastrzab pisze:U2713H kusi szerszym gamutem, ale to zbytni kompromis, skoro
reszta kuleje
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość