Dalszą polemike z Panem uważam za bezzasadną.
Witam... no i mleko się rozlało.lalibre pisze:Witam,
Zakupiłem na allegro monitor póki co nec 2470wnx. Po przeczytaniu wcześniejszych postów sprawa wygląda dość podobnie. Karton od wvx roczna gwarancja, monitor nowy. Jedyna różnica jest taka, że wszędzie są oznaczenia wnx nawet w menu.
Numer seryjny 0123456789 lub 1245ad67815.Dlaczego lub?. Pierwszy numer pojawia się w menu (info), natomiast drugi został odczytany przez system (ubuntu 10.04).
Pytanie do serwisu (chyba) czy ten monitor od początku posiadał hub usb, czy też był seria w której nie było huba.
Co do kolorów, hmm trudno mi powiedzieć ale na kontrascie 50% i jasność 100% wypala mi oczy po 10minutach. Ciężko jest mi określić czy to Tn czy pva mva ips, gdyż kąty widzenia na pewno nie są taki jak w Tn ale nie są tak dobre jak powinne być w s-pva.
Tył monitora wygląda identycznie jak tu http://www.nix.ru/autocatalog/lcd_nec/6 ... _large.jpg , tylko że nie ma huba usb
Link do aukcji: http://allegro.pl/nec-lcd2470wnx-profes ... 68078.html ( to ten sam sprzedawca ??)
Jeśli nawet Pan "Lalibre" kupił Pański monitor, to inną sztukę ma "Fil91" też z tym samym numerem.kuri pisze:Widocznie kupił Pan odesłany przeze mnie monitor albo każdy monitor NEC 2470WNX sprzedawany na allegro przez sprzedawcę "szuvar" ma te same numery seryjne.
Witam ponownie - dziękuję za wyjaśnienia. Zgadzałoby się to z moimi obserwacjami monitora który kupiłem i odesłałem. W OSD wyświetlał SN 0123456789 i info że jest to model 2470WVX natomiast w NaViSet wyświetlał SN 1245AD67815 i model 2470WNX . Naklejka z tyłu monitora potwierdzała ten drugi odczyt (z NaViSet-u). Jestem ciekawy finału tej sprawy...Robert Bulawa pisze: Testowany monitor został zrobiony z 2 różnych modeli naszych LCD:
Monitor posiada następujące części z modelu 2470WNX:
-panel LCD
-inwerter
-ramka maskująca
części z modelu 2470WVX:
-płyta główna
-zasilacz
-tylna część obudowy
Dziwne jest Pana rozumienie oryginalności produktu. Jeżeli elektronika jest od modelu klasę niżej a sprzedawany monitor jest w wyższej klasie. Jaka jest jakość i możliwości matrycy PVA sterowanej elektroniką z modelu VX? To trochę jak sprzedawać np. VW Tiguana z silnikiem i elektroniką od VW Polo w cenie atrakcyjnej dla modelu Tiguan, i jedno i drugie oryginalne ale całość jakoś nie...szuvar pisze:Bardzo dziękuje za tą ekspertyzę - jest dla mnie satysfakcjonująca;
serwis stwierdził, że sprzedawany monitor 2470WNX posiada wszystkie oryginalne podzespoły NEC a co za tym idzie produkt jest oryginalny, gdyż nie stwierdzono ani jednej podrobionej części !!! Najważniejsze dodatkowo jest to, że matryca jest w technologii S-PVA, więc nie ma zastrzeżeń co do jakości wyświetlanego obrazu ani wadliwie działającego produktu. Czekam na dalsze ekspertyzy dotyczące w/w produktu ale jestem przekonany, że nie są w stanie dowieżć niczego innego jak tylko oryginalności monitora. Dodatkowo informuję wszystkich, że przedstawicielstwo NEC w Krakowie nie jest firmą zarejetrowaną jako NEC Poland, więc to tylko niemiecki oddział NEC'a a to wyłącznie przedstwicielstwo handlowe [ proszę dokładnie przeczytać stopkę pod treścią otrzymanych e-mail w języku angielskim ].
Serdecznie pozdrawiam.
Przepraszam bardzo, ale nie zajmuję się "skorupkami" a obróbką graficzną materiału fotograficznego (głównie z połowy lub początku zeszłego wieku) i w pracownii graficznej pracuję na przynajmniej Necach z serii 90 - a głównie na Eizo z serii CG więc temu modelowi daleko do nich, ale kiedyś miałem doczynienia z oryginalnym 2470WNX i z tego co pamiętam był bardzo przyjemny do zadań uniwersalnych. Dlatego moja decyzja o zakupie od Pana ww. modelu. Jednak to co dostałem w pudełku to jak pisałem już wyżej ni jak nie przypominało modelu NX - stąd moje rozczarowanie. Nie jestem specjalistą od matryc i monitorów ale posiadane przeze mnie z tej samej serii monitory (1970NX i 2170NX) świecą o niebo lepiej od tego którego Pan mi sprzedał. Chiałem mieć porównanie 1:1 i stąd pożyczyłem identyczny lecz oryginalny 2470WNX - różnica między nimi jak między niebem a ziemią. Dla mnie już po wyciągnięciu z pudełka wydawało się coś nie tak z tym monitorem - takie jest moje zdanie.szuvar pisze:a Pan skąd to wie czym różnia się obie elektroniki ???
Z tego co Pan pisał do mnie to pracował w muzeum i zajmował się "skorupami", więc do elektroniki daleka droga...
Proszę aby Pan nie komentował moich treści tu zamieszczonych, ponieważ nawet Pan nie jest stroną, ani fachowcem w dziedzinie monitorów skoro jak wcześniej napisał..." musiałem pozyczyć inny WNX aby dostrzec różnice...".
Kilkukrotnie posunął się Pan do pogróżek, udzielam Panu ostrzeżenia.szuvar pisze:Taki los spotka każdego
Witam,szuvar pisze:Aby nie być gołosłownym przesyłam wszystkim uczestnikom tego postu złożony pozew na T. Jurgielewicz. Jest to także ku przestrodze innym którzy twierdzą, że moja firma sprzedaje podróby. Wzywam Pana ********* vel "KURI" do odwołania wszystkich szykan i przeproszenia tu, przy wszyskich za emitowane treści bez wiedzy specjalistycznej oraz opinii biegłych sądowych. Ma Pan na to czas dzisiaj do wieczora. W przeciwnym razie zanoszę pozew identyczny ja na T. Jurgielewicz.
Czy jest jeszcze ktoś kto popiera opinie tych dwóch Panów oraz Pana Buławy niech "wali" śmiało !!!
Pan Buława otrzymał wezwanie jakiej to firmy jest pracownikiem ponieważ NEC nie występuje w Polsce jako przedstawicielstwo - to tylko biuro handlowe ale jeśli jest inaczej zapewne to prostuję. Puki co czekam na wyjaśnienia Pana Buławy dotyczące jego roli, kompetencji i innych..
Pozdrawiam serdecznie.
Wróć do „Dział wsparcia technicznego”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość