Cześć,
jestem na etapie wyboru nowego monitora do ogólnego zastosowania, pracy, czasem bardzo amatorskiej pracy ze zdjęciami. Zastanawiam się ma tymi modelami, jak w nazwie wątku.
Różnica w cenie jest dość znaczna. Możecie mi dokładniej wyjaśnić z czego ona wynika.
Ogólnie jestem bardzo wyczulony na tzw. "Backlight Bleeding", jak często występuje to w tych mod
SHARP MultiSync EA272UB vs EIZO FlexSCan EV2740X
- NocnyJastrzab
Re: SHARP MultiSync EA272UB vs EIZO FlexSCan EV2740X
Różnica jest zasadnicza! EIZO z natury jest droższe ;p Monitory są robione w całości w Japonii, na własnych komponentach. Płacimy za "jakość", lepszą i dłuższą gwarancję oraz fachową obsługę serwisową.
Oba modele są klasy korporacyjno-biurowej. SHARPA da się kupić w fajnej cenie i do wspomnianych zadań powinien być idealny.
Oba modele są klasy korporacyjno-biurowej. SHARPA da się kupić w fajnej cenie i do wspomnianych zadań powinien być idealny.
Dominik Nowak, tel. 506212501 [Kraków / Nowa Huta]
www.dominiknowak.pl - Kalibracja monitora / telewizora
www.fotoplus.pl - Specjalistyczny Sklep Foto-Video
www.dominiknowak.pl - Kalibracja monitora / telewizora
www.fotoplus.pl - Specjalistyczny Sklep Foto-Video
Nie warto przepłacać za EV, chyba że szukasz dobrej jakości monitora 32" lub panoramicznego (w serii EA takowych nie ma).
ok, tak podejrzewałem, że płaci się "podatek" za markę.
32" to chyba trochę za dużo jak na moje potrzeby.
32" to chyba trochę za dużo jak na moje potrzeby.