Długie te zarazTom01 pisze:
Zaraz będzie informacja z działu technicznego EIZO, co to tak naprawdę jest i jak działa.

Długie te zarazTom01 pisze:
Zaraz będzie informacja z działu technicznego EIZO, co to tak naprawdę jest i jak działa.
Uśmiech prezesa odciśnięty w betonie. Może być?alex18 pisze:Za wykrycie błędu chcę nagrodę
Cześćalex18 pisze:
A więc w trakcie tych rozmów z Panem Tomaszem, mój monitor został sprowadzony do odpowiednich parametrów, tak aby obraz był możliwie najlepszy w rozumieniu obróbki zdjęć, pewnie niektórzy z Was zastanawiają się jak to możliwe, że zwykła rozmowa wystarczyła do tzw.kalibracji monitora i niech to pozostanie tajemnicą a tajemnice kosztują.
Drobne uwagi:prez pisze:-brak dołączonego kabla dsub, brak wejścia displayport
A ja się nie zgadzam z tym, że te głośniczki nie powinny się znaleźć w tym monitorku, spełniają one swoją funkcję i często z nich korzystam jak mam wyłączony amplituner.prez pisze:zakupiłem i moje kilka groszy plus kilka kamyczkow do ogródka (mam też dell'a U3011 i U2410 oraz tnke):
plusy:
-kąty (analogiczne do ips)
-czerń (w końcu ta rzeczywista nie srebrzysta jak w IPS)
-solidna konstrukcja (w dellach np. matryca 'lata')
-5lat pełnej gwarancji door-to-door (dell daje 3)
minusy:
-beznadziejna podstawka (tak wiem, moge zmienić, ale dlaczego mam dopłacać...)
-chiński pilot (mam podobny w playerze mp3, ktory kupiłem za 10PLN)
-brak możliwości konfiguracji na monitorze poprzez przyciski (tutaj dell wiedzie prym)
-tego typu głośniczki, czy bardziej popiskiwacze nie powinny się tu w ogóle znaleźć
-szerokie pudło (często zmieniam miejsce zamieszkania i im mniej miejsca pudło zajmie tym lepiej, samsung tutaj wygrywa)
-brak dołączonego kabla dsub, brak wejścia displayport
EIZO to nie są nogi Boga.prez pisze:Ja, kupując Eizo, oczekiwałem po prostu 'czegoś więcej' albo inaczej 'na poziomie' w każdym aspekcie, a elementy, o których wspominałem w minusach wg mnie nie trzymają standardu.
i dzieki bogu, nie robią takiej siary jak np. Dell gdzie w swoich monitorach fabrycznie dokręca kabel VGA D-Sub kto dzis jeszcze tego używa, chyba ci którzy mają przedpotopowe karty graf.prez pisze:zakupiłem i moje kilka groszy plus kilka kamyczkow do ogródka (mam też dell'a U3011 i U2410 oraz tnke):
-brak dołączonego kabla dsub, brak wejścia displayport
Główną zaletą DP jest zwolnienie DVI. Podobnie jak główną zaletą pivota jest wygodne podłączanie kabli.PeterMac pisze:Po co Ci DisplayPort co tam chcesz podłączyć pod to ?
Mam laptopa z wyjściem DisplayPort bez wyjść HDMI, ergo to dla mnie wada - musiałem kupić przejściówkę a te nie zawsze 'dobrze' działają.PeterMac pisze:
Po co Ci DisplayPort co tam chcesz podłączyć pod to ?
do zalet:
- 2x HDMI
Jeśli laptok ma DP to najlepiej byłoby monitor z DP.prez pisze:Mam laptopa z wyjściem DisplayPort bez wyjść HDMI, ergo to dla mnie wada - musiałem kupić przejściówkę a te nie zawsze 'dobrze' działają.
Wróć do „Krótkie recenzje monitorów”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość