Tak jak w temacie. Wydaje mi się, że są to monitory porównywalne do siebie (głównie cena

Monitor będzie wykorzystywany w warunkach domowych głównie w oświetleniu wieczornym do amatorskiej edycji fotografii (śluby, rodzinne imprezy itp.).
pozdrawiam
NEC PA241W to profesjonalny panel do zastosowań o krytycznym znaczeniu barwy. Ma programowalny, 14-o bitowy 3D LUT z wewnętrznym przeliczaniem 16-o bitowym, elektroniczną kompensację równomierności podświetlenia, duży zakres regulacji, wysoki kontrast nawet przy niskim poziomie luminancji. Jest fabrycznie kalibrowany i praktycznie gotów do pracy po wyjęciu z pudła i zapięciu profilu, a dzięki zastosowaniu 3D LUT może się niczym kameleon plastycznie zmieniać swój gamut (np. w celu precyzyjnej symulacji przestrzeni sRGB, przestrzeni barwnej drukarki lub minilabu). Podsumowując - jest to jeden z najlepszych monitorów, jakie w życiu widziałem, bliski absolutnej perfekcji.Marvili pisze:Witam
Tak jak w temacie. Wydaje mi się, że są to monitory porównywalne do siebie (głównie cena) i pomiędzy nimi chcę wybrać.
Monitor będzie wykorzystywany w warunkach domowych głównie w oświetleniu wieczornym do amatorskiej edycji fotografii (śluby, rodzinne imprezy itp.).
pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość