Czy będzie widzialna, dla mojego laickiego oka?

Te monitory są całkowicie porównywalne z założenia seria FS jest bardziej przeznaczona do multimediów ,a seria EV do bardziej ogólnych zastosowań,ale ja bym się tym nie przejmował.FS2434 posiada pilota do sterowaniem osd monitora(nie każdemu musi to odpowiadać),EV2450 ma sterowanie bezpośrednio z monitora.nedoza pisze: Myślę o FS2434 lub EV2450, nadadzą się do multimediów, gier, tekstu?
Męczę i pytam, ponieważ zależy mi na nie wypalaniu swoich oczu.
Wezmę EV w takim razie. Brak pivota, dp i te głośniki widoczne w dole obudowy trochę przemawiają na niekorzyść moim zdaniem.czuk pisze:Te monitory są całkowicie porównywalne z założenia seria FS jest bardziej przeznaczona do multimediów ,a seria EV do bardziej ogólnych zastosowań,ale ja bym się tym nie przejmował.FS2434 posiada pilota do sterowaniem osd monitora(nie każdemu musi to odpowiadać),EV2450 ma sterowanie bezpośrednio z monitora.nedoza pisze: Myślę o FS2434 lub EV2450, nadadzą się do multimediów, gier, tekstu?
Męczę i pytam, ponieważ zależy mi na nie wypalaniu swoich oczu.
Każdy monitor ma inną jaskrawość przy ustawieniu na zero, więc trudno powiedzieć czego Pan oczekuje. Przede wszystkim, jaki ma Pan obecnie monitor?Manekj pisze:aktualnie używam monitora na jasności i kontraście 0,0
Nie pamiętam tego konkretnego modelu, ale miałem niedawno na warsztacie któryś z tej rodziny. Mam dwa spostrzeżenia:Manekj pisze:Obecny monitor to LG Flatron W2261VP
Czyli chodzi o to, aby zachował dynamikę przy jak największym zakresie regulacji jasności. Zarówno EIZO EV jak NEC EA schodzą kilkukrotnie niżej niż pański przy znacznie wyższej dynamice.Manekj pisze:Najbardziej mi zależy aby monitor poprawnie wyświetlał kontrast i kolory przy jak najmniejszej jasności podświetlenia
W22xx jaki miałem na stole, był jednym z najgorszych monitorów jakie miałem nieprzyjemność naprawiać, więc w tej kwestii nie ma obaw. Istnieje jednak spore ryzyko, że jest Pan do niego silnie przyzwyczajony i każdy inny, może się wydawać gorszy. Miałem niezbyt miły przypadek z odbiorcą, który stwierdził, że nowo zakupiony profesjonalny monitor za wiele tys zł, nie przystaje nawet do jego marketowego Samsunga za 800 zł. Człowiek był niesamowicie przyzwyczajony do jakichś aspektów obrazu starego monitora, że za nic nie mógł się zaadoptować do innego.Manekj pisze:I dorównał mojemu aktualnemu monitorowi, fajnie jak by go przewyższył.
Tu masz test:Manekj pisze:Obecny monitor to LG Flatron W2261VP, jest to matryca TN podświetlana CCFL na ustawieniach własnych jasność 0, kontrast 0 Gamma 0 (ma ustawienia -50, 0, +50), kolory R=48, G=50, B=51.
prad.de pisze:Helligkeit Hersteller Gemessen
100 % 300 cd/m² 307 cd/m²
50 % k.A. 203 cd/m²
31 % k.A. 137 cd/m²
0 % k.A. 69 cd/m²
Ustawa o prawach konsumentów przewiduje prawo do odstąpienia od umowy zawieranej na odległość po to, aby konsument mógł stwierdzić charakter, cechy i funkcjonowanie nabywanej rzeczy. Jeśli konsument stwierdzi, że rzecz nie spełnia jego oczekiwań może odstąpić od umowy. Jak dla mnie jest to właśnie prawo do tego, aby sobie coś przetestować i stwierdzić czy pasuje.Tom01 pisze:Ustawa o zwrotach konsumenckich to nie jest prawo do testowania sobie sprzętu.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość