Jako iż ostatni wątek utworzyłem prawie dwa miesiące temu, to postanowiłem, że stworzę nowy, gdzie opiszę moje, już (mam nadzieję) mniej wygórowane potrzeby
Moim głównym monitorem jest Dell P2414H (24 cale, 1920x1080). Do niego chciałbym dokupić drugi monitor. Chciałbym się zamknąć w 1500 zł. Monitor będzie wykorzystywany do gier, przeglądania internetu i programowania.
Potrzeby:
1. Lepsze, żywsze kolory niż w Dellu + technologia flicker-free. Nie chodzi mi o jakiś szerogi gamut i inne takie, po prostu choć trochę lepsze niż w Dellu, bo jest on jednak klasą biznesową, więc pewnie jest dużo monitorów, które są lepsze od tego Della.
2. Nie chcę ekranu powyżej 60Hz i Full HD (nie chcę 16:10).
4. Z miłą chęcią przyjmę gniazda USB w monitorze, ale nie są one niezbędne, bo posiadam takowe w dotychczasowym.
5. Nie wiem, czy monitory są także sprzedawane bez stojaków, ale jeśli tak, to takowego nie potrzebuję (może dziwne, że piszę o takim czymś, ale gdy kiedyś kupowałem tego Della, to widziałem opcję bez stojaka :O).
6. Nie potrzebuję G-Sync i Freesync, wystarcza mi zwykła synchronizacja pionowa

7. Małe ramki wokół ekranu są wskazane, ale nie niezbędne.
8. Złącze DisplayPort.
9. Podobna wysokość monitora do tego Della byłaby wskazana, by obok siebie nie wyglądały tragicznie. Dell ma 33,51 cm.
10. Wsparcie dla VESA.
To chyba wszystko, czego wymagam od mojego przyszłego, drugiego monitora, który będzie też tym głównym.
Myślałem nad Eizo EV2450 (czy on ma możliwość zamontowania do uchwytów VESA?), ale liczę także na Wasze propozycje.