Ja rozumiem że w porównaniu z Mac'iem to może kłuć w oczy, ale naprawdę da się z tym spokojnie żyć. Przy tej rozdzielczości nawet jak elementy albo napisy są malutkie, to wciąż da się je rozróżnić.Tom01 pisze:W Windows słabo to wygląda. Trzeba przeskalowywać a na tym cierpią proporcje elementów ekranowych. Albo trzeba Maca, wówczas idealnie, albo przeczekać na Windows 15.gorky pisze:Nie, jakkolwiek w Windowsie nie wszystko wygląda idealnie.
Może tu jest pies pogrzebany. Dla mnie nie ma problemu, a dla kogoś kto przeskoczył z najtańszych biurw i laptopowych TNek to jest monitor wręcz wybitny. Tak jak pisałem, poprawiłem i1D3 ale użytkowniczka nie dostrzegła wyraźnej różnicy.Tom01 pisze:Nie bardzo. Proponuję go od razu poprawić, bo fabrycznie wygląda kiepsko. No, ale ja jestem przyzwyczajony do wysokiej klasy ekranów.gorky pisze:Do pracy niezwiązanej z grafiką EA275UHD nadaje się bez problemu prosto z pudełka.
Szczerze mówiąc rzadko patrzę na wprost na jednolite ciemne powierzchnie A w innych zastosowaniach to naprawdę nie boli, przynajmniej mnie.Tom01 pisze:Srebrzy jak cholera nawet na wprost. Ale to nic nadzwyczajnego, wszystkie duże IPS-y bez ćwierćfalówki tak mają.gorky pisze:Oczywiście jak się wpatrywać to srebrzy pod kątem
To wszystko nie oznacza że nie widzę opisywanych problemów - po prostu nie uważam ich za skreślające ten monitor, a rozdzielczość koi te cierpienia z naddatkiem...
Co nie zmienia faktu że ja czekam na 5K w 32" - wydaje mi się że to prawie ideał monitora do domu. Do czasu aż 8K w 40" będzie kosztował tyle co teraz monitory UHD - wydaje mi się że to będzie 'sweet spot'