Szukam monitora do projektowania. Aktualnie robię grafikę pod unity oraz wordpress, czyli głównie 2d, ale czasem coś skrobnę 3d. Jestem jednak zapalonym graczem i chciałbym coś z dość szybką reakcją matrycy chociażby do Battlefielda chociaż wiem że nie ma rzeczy do wszystkiego. Mam obecnie Eizo s2433w, który ma już jakoś 5 lat i jest super, ale reakcji nie ma specjalnej (szczególnie w porównaniu do wcześniejszego CRT) co się przekłada na wyniki w grach.

Dlatego chciałem się zapytać co mi mogą Państwo polecić w rozmiarach ok 24 cale do ok 27 cali?
Mam do dyspozycji mniej więcej 10.000zł. Ewentualnie mógłbym kupić dwa monitory jeśli monitor do grafiki nie straciłby bardzo na jakości obrazu za mniejszą cenę, bo te do gier to kosztują chyba ok 1500zł? Swoją drogą czy warto w ogóle wydać na monitor tyle pieniędzy? Bo nie ukrywam, że jeśli różnica pomiędzy monitorami za 6tys a 10 to złoty guzik i videofilskie kable zasilające to chyba bym spasował. No i nie specjalnie mi się widzi przesuwanie dwóch monitorów a nie lubię mieć lekko z boku(tzn dwóch obok siebie).

Bardzo dziękuję za uwagę