Zarejestrowałem się na forum poszukując porady w zakupie monitora, ma to być monitor na najbliższe podejrzewam 5 do 7 lat. Użytkowanie gry,filmy, internet, programy biurowe, czyli szeroko pojęte użytkowanie domowe.
Niestety jak to w życiu ogranicz mnie budżet, muszę zmieścić się w 2000zł, w oko wpadł mi EA273WM, pytanie czy jest to lepszy wybór niż tanie IPS, które widziałem na paru fotkach i jakość podświetlenia jest żenująca /klienci na całym świecie powinni je spakować i zażądać zwrotu kasy/, piszę to w kontekście mojego wcale nie wysokiego modelu iiyamy 22" sprzed 6lat na tn, którego zwłaszcza kątom widzenia może i sporo brakuje ale świeci idealnie równo i ma matową powłokę.
Wracając do tematu, jeśli chodzi o NEC-a, którego wymieniłem czy ktoś widział jak "świeci" i może podzielić się opinią?
Czy jest jakiś jeszcze monitor wart uwagi w tym przedziale cenowym, z rozdzielczością 1920x1080 matową lub półmatową powłoką i rozmiarem 27"? I czy ktoś z Was zna jakieś miejsce w Krakowie gdzie można nabyć tego typu monitor wraz z oceną organoleptyczną

Monitor w 90% użytkuję w warunkach zaciemnionych ew. przy sztucznym świetle.