EA274WMi właśnie podrożał z 2.400-2500zł na 2.700-2.800zł.

PS. No chyba, że czekają nas zaraz "promocje" na 2.400-2.500zł.

Moderator: Informator
Nie odnosicie takiego wrażenia ,że płacimy więcej ,a cofamy się w rozwoju.max pisze: Z drugiej strony to nielogiczne, aby nowy model miał PWM 280Hz.
A jak to wygląda z możliwościami obecnych kart i interfejsów sygnałowych? Czy one dadzą radę takiej rozdzielczości na DisplayPort i DVI-Dual Link? Są jakies plany na upgrade-y?max pisze:Na razie jedyne co mnie zniechęca to potencjalne i rzeczywiste problemy ze skalowaniem obrazu, ikonek i tekstów w UHD/4K w oprogramowaniu. Może Win10 trochę poprawi sytuację, ale obawiam się, że problemy z oprogramowaniem mogą pozostać.
Przynajmniej do czasu wydania nowych wersji, w ciągu najbliższych 1-2 lat.
A energiczne machanie ołówkiem przed nosem na tle białego ekranu, przy dość niskiej mocy podświetlenia, daje jakiś cień minimalnej szansy na efekt stroboskopowy w postaci "skoków"?Czornyj pisze:Nie odnosimy, bo ten model na bank nie ma PWM 280Hz, tryb filmowania slow-mo 240Hz w iP6 pozwala to dość łatwo stwierdzić.
Czornyj pisze:W stosunku do EA274WMi tonalność jest znacznie lepsza - nie mam dokładnych danych technicznych, ale brak bandingu i przebarwień w gradacji po kalibracji sprzętowej wskazuje albo na co najmniej 12-o bitowy LUT, albo jest wynikiem 10-cio bitowej matrycy z natywnym wtpt bliskim D65.
Chyba teraz zajarzyłem. Lepiej późno niż wcale.max pisze:* Displayable colors: 16mln vs 1bilion/4 trylion. 16mln zwykle oznacza W-LED sRGB 6bit+2FRC. 1Bilion/4Trylion zwykle oznacza szeroki gamut i 8bit+2FRC.
AH-IPS oraz 1bilion/4trylion zwykle również oznacza 8bit+2FRC.
2^10(R)×2^10(G)×2^10(B)=1024×1024×1024=1.073.741.824NECdisplay pisze:Displayable Colors 1.07 billion out of 4.3 trillion
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość